01.08.2024

Arctia toimittaa digiviittoja ja kaukovalvontapalvelun Ruotsin merenkulkulaitokselle

Arctia toimittaa Ruotsin merenkulkulaitokselle valaisemattomia digiviittoja ja viittojen kaukovalvontapalvelun. Digiviitoilla ja kaukovalvontapalvelulla voidaan lisätä merenkulun turvallisuutta ja samalla pienentää hiilijalanjälkeä. Viitat asennetaan Västervikiin ja sen lähialueille itärannikolle syksyllä 2024 osana kaksivuotista pilottiprojektia. 

Asiakkaan valinta investoida Arctian edistyksellisiin digiviittoihin ja kaukovalvontapalveluun osoittaa heidän sitoutumisensa ympäristöystävällisiin ja turvallisuutta parantaviin ratkaisuihin.

Ympäristötavoitteiden saavuttaminen tärkeä hankintakriteeri

Useimmille asiakkaillemme tärkeä kriteeri digiviittojen hankinnalle on ympäristötavoitteiden saavuttaminen. Viittoihin liitettävän kaukovalvontaominaisuuden avulla merenkulunturvalaitteen  sijainti- ja paikkatietoa voidaan seurata 24/7 Arctian SeaDatics-järjestelmästä. Asiakkaan kunnossapitohenkilöt esimerkiksi saavat heti tiedon irronneista tai paikaltaan siirtyneistä viitoista, ja voivat suorittaa tarvittavat huoltotoimenpiteet välittömästi. Kaukovalvonteknologia lisää merenkulun turvallisuutta, tehostaa väyläinfran ylläpitotoimintaa ja pienentää alusmailien määrää vähentäen ympäristönkuormitusta, kun huoltotoimenpiteet voidaan kohdistaa suoraan vain vikaantuneille viitoille väylän vuosittaisen kokonaistarkastamisen sijaan.

Tarkka paikannustarkkuus ja reaaliaikainen seuranta

Arctian digiviittaan kehittämä Taival-paikanninlaite on käytännössä testattu kestäväksi ja toimivaksi ratkaisuksi myös koviin talviolosuhteisiin. Paikanninlaite on energiaomavarainen pienen aurinkopaneelin ansiosta. Taival-paikannin yhdessä SeaDatics-ohjelmiston jälkilaskennan kanssa takaavat turvalaitteille tarkan paikannustarkkuuden jatkuvasti, ja hälytysarvot voidaan säätää asiakkaan toiveiden mukaan.

Arctian poijut ja viitat 100-prosenttisesti kierrätettävissä

Arctia on maailman suurin ympärivuotiseen käyttöön suunniteltujen muovisten poijujen ja viittojen valmistaja. Kotimaan vesiväylien lisäksi tuotteitamme on viety yli 20 maahan ja erityisesti sellaisille alueille, joissa vaaditaan jäänkestävyyttä. Arctian poijut ja viitat ovat 100 % kierrätettävissä. Irronneet viitat löytyvät kaukovalvontateknologian ansiosta, eivätkä siten päädy muovijätteeksi rannoille.

Asiakastarpeeseen räätälöidyt palvelut

Palvelumme räätälöidään aina asiakastarpeen mukaisesti. Digiviitta palvelukonseptiimme kuuluvat vesialueelle hyvin soveltuva laadukas viitta, Taival-paikanninlaitteen saumaton integrointi viittaan ja  SeaDatics-ohjelmiston käyttöoikeus sekä -koulutus.

Lisätietoja: Myyntijohtaja Caius Grann, caius.grann@arctia.fi

Ota yhteyttä

Lähetä viesti

Tietosuoja