Arktisten olosuhteiden erikoisosaaja

Arctia Oy on Suomen valtion omistama erikoisvarustamo, joka on perustettu joulukuussa 2009.  Tärkein tehtävämme on Suomen merialueiden jäänmurron ja talvimerenkulun turvaaminen. Tämän tehtävän tukemiseksi, jäänmurtajien käyttöasteen nostamiseksi ja uusien jäänmurtajien rahoittamiseksi rahtaamme eli vuokraamme aluksiamme myös maailmalla. Tarjoamme asiakkaillemme luotettavia merellisiä palveluita haastavissa olosuhteissa ympäri maailman.

Arctian murtajat tuottavat joustavia merellisiä palveluratkaisuja kansainvälisille markkinoille. Offshore- ja ice management -palveluilla varmistetaan, että jäämuodostelmat pysyvät turvallisen välimatkan päässä operointialueesta. Myös alueen liikenteen turvaaminen on tärkeä osa palvelua. Meripelastus, öljyntorjunta, tutkimustoiminta, matkustaja-alusliikenteen turvaaminen, kaapelinlasku sekä huoltoliikenne Etelämantereen tutkimusasemille avaavat Arctialle uusia kansainvälisiä liiketoiminta- ja yhteistyömahdollisuuksia.

Tässä strategiamme tiivistetysti alle kahdessa minuutissa:

Lue yritysesitteemme täällä. Aluksistamme löydät lisätietoja alussivuilta, ja kansainvälisistä palveluistamme osiosta ”Offshore”.

arctia_organisaatio

Arctia muodostaa konsernin, jonka emoyhtiö on Arctia Oy. Arctia Oy omistaa kokonaan (100 %) tytäryhtiönsä Arctia Icebreaking Oy:n, Arctia Offshore Oy:n ja Arctia Management Services Oy:n sekä 90 % Arctia Karhu Oy:stä.

Arctia Management Services Oy perustettiin vuoden 2015 lopussa ja se aloitti varsinaisen toimintansa hoitovarustamona vuoden 2016 alussa. Emoyhtiö Arctia Oy:n koko osakekannan omistaa Suomen valtio ja omistajaohjauksesta vastaa valtioneuvoston kanslian omistajaohjausosasto.

Emoyhtiö ja tytäryhtiöistä Arctia Management Services Oy tuottavat hallinnollisia palveluita konserniyhtiöille. Muut tytäryhtiöt omistavat aluskannan, toimivat asiakasrajapinnassa ja tekevät rahtaussopimukset ulkopuolisten asiakkaiden kanssa. Ne voivat myös rahdata aluksia toisiltaan vapaan kapasiteetin puitteissa, mikäli siihen on tarvetta. Merihenkilöstö on asiakasrajapinnassa toimivien tytäryhtiöiden eli Arctia Icebreaking Oy:n ja Arctia Offshore Oy:n palveluksessa.

Konsernin yhtiörakenne

Arctia Oy

emoyhtiö

Arctia Offshore Oy

offshore-palvelut

Arctia Icebreaking Oy

jäänmurtopalvelut

Arctia Karhu Oy

satamajäänmurto

Arctia Management Services Oy

hoitovarustamo

Arctian arvot

Osaava

Haluamme oppia uutta ja jaamme osaamistamme työtovereillemme. Osaaminen ja tavoitteisiin sitoutuminen ovat menestyksemme edellytys.

Visio

Arctia on johtava jäänmurtopalveluiden tuottaja Itämerellä sekä luotetuin offshore- ja muiden merellisten palveluiden kumppani polaarialueilla.

Palveleva

Yhteistyö asiakkaamme kanssa on toimintamme perusta. Haluamme, että asiakkaamme ovat tyytyväisiä, ja heidän tarpeensa ohjaavat tekemistämme. Palvelemme aina asiakkaitamme hyvin ja olemme siitä ylpeitä.

Missio

Turvaamme Suomen meriliikenteen tehokkaasti Itämeren jäätalven olosuhteissa ja luomme kasvua palvelemalla kansainvälisiä asiakkaita polaarialueilla .

Tehokas

Luomme hyvää työilmapiiriä arvostamalla omaa ja muiden työtä. Teemme työtämme ammattitaitoisesti ja turvallisesti sekä varmistamme omalla tehokkuudellamme toimintamme jatkuvuuden.