Luoteisväylä-blogi

14. matkapäivä

14. matkapäivän kuulumisia voit seurata Facebookin blogista, jossa Hanken-kauppakorkeakoulun tutkijaopiskelija Tiina Jääskeläinen kertoo matkan taittumisesta.

Lue lisää

Tietoliikenneyhteydet arktisilla merialueilla

Tietoliikenneyhteydet arktisilla merialueilla ovat kehittyneet viime vuosikymmenen aikana kovasti, mutta ajoittain Internet-yhteytemme on todella hidas tai katkeaa. Kirjoittelemme kuitenkin kuulumisia ja postaamme valokuvia matkan etenemisestä aina kun pääsemme nettiin. Tulkoon…

Lue lisää

Olemme juuri keskellä Beringinsalmea

Sää ei voisi olla yhtään tämänhetkistä parempi. Meri on kuin peili, eikä tuule. Kello on nyt 03:00 aamuyöllä ja aurinko on laskenut muutamaksi tunniksi. On hankala kuvailla sitä, kuinka kaunis Beringinsalmi on…

Lue lisää

Tiedotteet Katajanokalle

Jäänmurtaja Kontiolla tehdään noin heinäkuun puoleenväliin asti ajoittain melua aiheuttavia töitä. Töitä tehdään päivittäin, ei kuitenkaan sunnuntaisin, noin klo 7-19. Merikasarmin laituri on satama-alue, jonka normaaliin toimintaan tällaiset työn äänet ajoittain kuuluvat. Arctia Oy pahoittelee äänten mahdollisesti aiheuttamaa haittaa. Otamme vastaan palautetta osoitteeseen eero.hokkanen@arctia.fi.

Jäänmurtaja Polariksen koneita käytetään Katajanokan laiturissa keskiviikkona 14. kesäkuuta. Koneiden käynti aiheuttaa matalaa huminaa. Käynti rajataan aamukahdeksan ja iltakuuden välille.

Jotta Suomen uusin jäänmurtaja Polaris mahtuu Katajanokalle, Katajanokan jäänmurtajalaiturissa tehdään laituritöitä tiistaista 7.3.2017 alkaen noin viikko. Työt sisältävät mm. paalutusta, mistä aiheutuu melua lähialueelle. Työt suoritetaan klo 7-18 välisenä aikana. Laiturin edustalle tulee työaluksia.

Viikon jälkeen jatkuvat vielä muut laiturityöt, jotka aiheuttavat meteliä. Urakka valmistuu huhtikuun loppuun mennessä. Urakoitsijana toimii Suomen Vesityö Oy, joka toimittaa lähialueen taloihin ilmoituksen ko. työstä sekä lähinnä olevaan taloon myös tärinämittarin.