nih
Eero Hokkanen
Viestintäpäällikkö

eero.hokkanen(at)arctia.fi
p. 046 876 7140
Twitter: @eerohokkanen

Jäänmurtajien päälliköiden haastattelupyynnöt ja mediavierailut jäänmurtajilla

Jos haluat haastatella jäänmurtajan päällikköä esimerkiksi jäätilanteesta tietyn alueen edustalla, olethan yhteydessä Arctian viestintäpäällikköön. Etenkin jäänmurtokauden alkaessa (yleensä joulu-tammikuu) ja päättyessä (yleensä toukokuu) haastattelupyyntöjä tulee paljon. Viestintäpäällikkö koordinoi pyynnöt jäänmurtajien päälliköiden työn helpottamiseksi.

Jos haluat vierailla jäänmurtajalla, otathan yhteyttä viestintäpäällikköön. Jäänmurtajan ollessa kiinni laiturissa mediavierailu on yleensä helppo järjestää. Jäänmurtokaudella mukaan merelle mediaa ei yleensä voida ottaa, sillä vain päivän tai parin vierailu on hankala järjestää. Jäänmurtajat käyvät satamissa vaihtamassa miehistöä ja tankkaamassa kymmenen päivän välein. Kuukausia etukäteen sovittuja mediavierailuja voidaan jäänmurtokaudella järjestää muutama viranomaismääräysten ja hyttikapasiteetin rajoissa.

Jäänmurtajien kuvaaminen ja referenssikäyttö

Jäänmurtajien kuvaamiseen sekä videokuvan ja äänen tallentamiseen Katajanokan satama-alueella tarvitaan kuvauslupa. Hae kuvauslupaa kirjallisesti viestintäpäälliköltä viimeistään viikkoa ennen kuvausta. Huomioithan, että satama-alueella jäänmurtajien välittömässä läheisyydessä oleskelu on turvallisuussyistä kielletty.

Satama-alueen ulkopuolella jäänmurtajia saa kuvata vapaasti, kunhan kuvaaminen on turvallista, eikä loukkaa kenenkään yksityisyyttä. Kuulemme mielellämme suunnitelmista kuvata tai videoida jäänmurtajia. Referenssikäyttöön tarvitaan aina erillinen sopimus, josta voi kysellä viestintäpäälliköltä.

Kuvapankki

Kokoamme parhaillaan kuvapankkiimme valokuvia jäänmurtajista. Kuvat on tarkoitettu tiedotusvälineiden käyttöön, eikä niitä saa julkaista, muokata tai levittää kaupallisessa tarkoituksessa ilman lupaa.

Ellei kuvan yhteydessä ole muuta mainittu, kuvien käyttöoikeudet omistaa Arctia. Kuvia käytettäessä lähteenä tulee mainita Arctia Oy.

Sosiaalinen media

Arctia twiittaa jäänmurrosta, talvimerenkulusta, arktisista aiheista ja muusta sitä lähellä olevasta tilillä @ArctiaLtd. Arctian johtoryhmästä Twitterissä ovat toimitusjohtaja Tero Vauraste (@Tvaurast), jäänmurron johtaja Tom Ekegren (@TomEkegren), turvallisuuspäällikkö Pia Broumand (@BroumandPia) ja viestintäpäällikkö Eero Hokkanen (@eerohokkanen).

Instagramista löydät kuvia toiminnastamme tililtä arctia_ltd.

Arctialla tai sen jäänmurtajilla ei ole yrityksen ylläpitämiä virallisia sivuja tai tilejä Facebookissa. Jäänmurtaja Sisu -lastenkirjasarjan löydät Facebookista.