JäänmurtoOffshoreÖljyntorjunta
Liikenneviraston kotisivut > 

Jäänmurtaja VOIMA 60 vuiotta

Ilmatieteen laitoksen kotisivut >

Kontiolle jatkosopimus öljyntorjuntaan ja uusi arktinen keräin
19.4.2013

Arctia ja Euroopan Meriturvallisuusvirasto (EMSA) ovat solmineet kolmen vuoden sopimuksen  jäänmurtaja Kontion käytöstä öljyntorjunnan valmiusaluksena. Käytännössä Kontio työskentelee normaalisti talvet jäänmurrossa ja kesät alus on lähtövalmiudessa Helsingin Katajanokalla.

Arctia Shipping on kouluttanut koko jäänmurron merihenkilöstönsä myös öljyntorjunnan tehtäviin. Eri jäänmurtajien miehistöt toimivat kesäaikaan vuorotellen Kontion päivystystehtävissä.

Kontio on varustettu kahdella erillisellä öljynkeräysjärjestelmällä, ja nyt sen varustukseen on lisätty arktinen harjakeräin eli skimmeri.  Sillä voidaan kerätä öljyä paremmin myös jääolosuhteissa. Kontion öljynkeräystankki on selkeästi suurempi kuin millään muulla öljyntorjuntaan valjastetulla aluksella.

-Olemme tyytyväisiä, että Euroopan Meriturvallisuusvirasto luottaa meihin ja määrätietoiseen työhömme öljyntorjunnan saralla, sanoo jäänmurron johtaja Kai Valtari.

Arctian ja EMSA:n välinen sopimus on jatkoa edelliselle kolmen vuoden sopimukselle. Kontion valmiusalue kattaa pohjoisen Itämeren Gotlannin yläpuolelta. Sopimus edellyttää myös säännöllisiä öljyntorjunnan harjoituksia merellä.

 

Uutiset

Tiedotteet